: 06 13650035 : joke@bewuststerven.nl
"Wie elke dag de laatste hand aan zijn leven legt, raakt nooit in tijdnood." (Seneca)

 

 

Als je ernstig ziek wordt of het levenseinde in zicht is verandert er veel. Jij en je omgeving worden overspoeld door verdriet, twijfels en angst. Veel vragen komen op. Wat gaat er met mij gebeuren? Welke keuzes zijn er? Welke medische zorg heb ik nodig of wil ik nog hebben? Hoe kijk ik terug op mijn leven? Wat moet ik regelen? Wat wil ik nog doen in de tijd die rest? En wat is daar voor nodig?

 

Zingeving en stervensproces

In die laatste levensfase is het belangrijk om je geestelijk goed voor te bereiden. Het mooiste is als je dit samen met je geliefden kunt doen. Daarbij kan het geruststellend zijn om een vertrouwenspersoon te hebben. Iemand die je helpt bij keuzes, jou en je naasten ondersteunt in het zorgtraject, die de eenzaamheid in de laatste levensfase met je deelt en inhoudelijk deskundig met je praat over zingeving en stervensproces.

Joke de Wit

Joke

tel: 06 13650035
email: joke@bewuststerven.nl


 

 

Een warm, waardig en zorgenvrij afscheid

Als spiritueel begeleider van zieken en stervenden sta ik aan je zijde. Door te luisteren en samen te kijken wat nodig is en gedaan kan worden. Het gaat erom dat het afscheid zo warm, waardig en zorgenvrij mogelijk is en dat je het als een bijzondere tijd ervaart. Bewust en in geestelijke rust.

 

Verwerken van verlies

Een geliefde verliezen geeft een grote leegte. Naast dagelijks gemis pakt iedereen de gewone draad weer op. En van jou wordt dat ook verwacht. Na een verlies is het belangrijk om de rust en de ruimte te hebben voor persoonlijke verwerking, ook al is dat geruime tijd later. Hoe is het ziekteproces verlopen? Hoe heb ik het afscheid ervaren? En wat betekent dit voor mijn eigen leven? Wil je dit delen en daarbij begeleid worden dan help ik je graag.

Spiritueel begeleider van zieken, stervenden en nabestaanden

Na een studie medicijnen, een postdoctorale opleiding sociale geneeskunde en ruim 20 jaar een beleidsadviesbureau in de zorg ben ik een nieuwe weg ingeslagen. In mijn tijd bij een (kinder)hospice merkte ik dat veel mensen niet goed voorbereid zijn op het afscheid van dit leven en het verwerken van verlies. Na een cursus Stervensbegeleiding en een training Spirituele Stervensbegeleiding heb ik mij gespecialiseerd in de begeleiding van zieken, stervenden en nabestaanden. Ik doe dit vanuit een spirituele visie op het leven.
Ik hoop, mede met de opbrengsten van mijn praktijk, binnenkort een spiritueel hospice te realiseren.

 

In samenwerking met:

Verpleegkundig adviseur passende zorg thuis, specialiteit dementie, en Jin Shin Jyutsu therapeut
Ervaringsdeskundige pijnconsulent
Uitvaartbegeleider nieuwe stijl
Bureau voor digitale voor- en nazorg
Therapeut therapeutic touch
Masseur
Portrettist
Juriste eindelevenszaken